Over ons

Baby Spa Alphen aan den Rijn

Een moment van ontspanning en verbinding voor jou en je baby

Gun jij je baby een moment van pure relaxatie? Wil je de band met je baby versterken? Heeft je baby last van krampjes? Of ben je op zoek naar hét perfecte cadeau voor kersverse ouders? 

Samen een zalig uitje 

In de Baby Spa Alphen aan den Rijn kunnen baby’s heerlijk floaten en leer je onder professionele begeleiding hoe je je baby zelf een ontspannende massage kunt geven. De combinatie van deze sessies verlicht fysieke ongemakken en heeft een intens rustgevend effect. Leuke extra’s in onze spa zijn de gratis photobooth voor mooie foto’s van jou en je baby, de verkoop van customized baby items en natuurlijk de fijne, warme sfeer. Geniet samen van een heerlijk ontspannende sessie in onze mooie, ruime en veilige spa, geheel ingericht volgens de RIVM-regels. 

Floaten

Bij een float sessie drijft je baby vrijwel gewichtloos in het warme water, in een baby drijfring (CE-gemarkeerd) waarin hij of zij vrij kan bewegen. Als ouder blijf je te allen tijde bij je baby en maak je contact met je kindje. Je zult zien dat de hydrotherapie je baby rust en geborgenheid brengt, als in een baarmoeder. Hierdoor is deze sessie bijzonder geschikt voor premature baby’s, of baby’s met een verstoord slaapritme. Daarnaast heeft de druk van het water een positief effect op darmkrampjes. Door het bewegen in het water stimuleert floaten bovendien de ontwikkeling van de hersenen en de balans en coördinatie. Een floatsessie duurt maximaal 30 minuten en is geschikt voor baby’s tussen de 14 weken en 8 maanden oud. 

Shantala babymassage

Hierna kun je je baby verwennen met een liefdevolle massage met plantaardige massageolie onder begeleiding van een gecertificeerd docente. Het belangrijkste effect van Shantala babymassage is het versterken van het contact en vertrouwen en daarmee de hechting tussen jou en je baby. Dit maakt het ook heel geschikt voor ouders die veel van huis zijn, of last hebben van gevoelens van postnatale depressie. Verder stimuleert de massage het immuunsysteem, de doorbloeding, de spijsvertering en de spierontwikkeling van je baby. Het mooie is dat iedere ouder dit kan leren en thuis kan toepassen. Deze sessie is geschikt voor baby’s vanaf 6 weken oud. 

Extra’s; photobooth & customized items

Een bezoek aan Baby Spa Alphen aan den Rijn is een compleet uitje waarbij alles gericht is op het welzijn van baby en ouder. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een schone luier, verder zorgen wij overal voor: een zwemluier, een zwembroekje, een badcape, handdoeken en massageolie. Na het floaten en masseren kun je bovendien op de foto met je heerlijk relaxte baby in onze speciaal ingerichte photobooth. Neem ook een kijkje tussen onze exclusieve baby items, denk bijvoorbeeld aan natuurlijke en plantaardige massageolie, schattige babyschoentjes en customized beach bags beschilderd met initialen van ouder en kind. Ideaal als kraamcadeautjes, of natuurlijk gewoon voor jezelf!